Skocz do zawartości

photo

Miejsce na Twoją

photo

Dołącz do naszej grupy STEAM


join us
photo

Zachęcamy do zakupu usług premium



Polecamy zakup: Slota oraz Vipa
photo

Trwa rekrutacja na:


Adminów

Moderatorów

Dołącz do naszej grupy na Facebooku


1 2 3 4 5
< >

Zdjęcie

Jak poradzić sobie z opóźnieniami myszy lub/i klawiatury?


  • Zamknięty Temat jest zamknięty
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 bebek

bebek

    Stały bywalec

  • Stały Bywalec
  • 287 postów
    • Czas online: 10d 13h 43m 55s
    Dołączył: Sun, 15 Apr 12
26
Na medal
  • GG: 2912087
  • Posiadam :Steam
  • Płeć :Mężczyzna

Napisano 27 June 2012 - 10:58

Chciałem wymienić 4 sposoby, trzy dość powszechne i jeden banalnie prosty - i najczęściej pomijany.




1. Wyłączenie akceleracji myszki w Windowsie

By wyłączyć niepewną akcelerację musimy wejść do panelu sterowania, następnie w ustawieniach kursora (znajdujących się oczywiście w ustawieniach myszy) odznaczyć opcję Zwiększ precyzję wskaźnika

.
2. Zastosowanie MouseFixa

Ściągamy MouseFixa (klik) i uruchamiamy plik mousefix.reg
(Jeśli chcemy przywrócić domyślne ustawienia ściągamy i uruchamiamy MouseFix Remover. (klik)


3. Komendy usuwające "Steamową" akcelerację

Wchodzimy we właściwości Counter-Strike i w opcjach uruchamiania wpisujemy te komendy:

-noforcemaccel -noforcemparms -noforcemspd

Dołączona grafika

Po wprowadzeniu komend restartujemy steam.




*4. Vertical synchronization (synchronizacja pionowa)

Najczęściej pomijana opcja - niestety właśnie ona najczęściej powoduje u nas ogromne spadki FPS i nawet kilkusekundowe
opóźnienia myszy i klawiatury. By ją wyłączyć, należy wejść w Panel sterowania naszej karty graficznej i wymusić jej wyłączenie.

W kartach NVIDII wygląda to tak:

Dołączona grafika

W kartach AMD zaś tak:

Dołączona grafika

(panel AMD może się różnić w zależności od wersji - tak czy inaczej musimy doprowadzić do całkowitego wyłączenia odświeżania pionowego)




Źródło: Linki do downloadu i obrazek Steam z cs-guide.net, reszta własna.

Użytkownik bebek edytował ten post 27 June 2012 - 16:40

  • 6




#2 Sfxx

Sfxx

    Stały Bywalec

  • Stały Bywalec
  • 254 postów
    • Czas online: 8d 20h 49m 29s
    Dołączył: Sun, 15 Jan 12
14
Miły

Napisano 27 June 2012 - 11:05

Pomaga? Ja tylko zrobiłem 4 sposób, reszty nie próbowałem. Warto zrobić resztę sposobów?
  • 0

#3 bebek

bebek

    Stały bywalec

  • Autor tematu
  • Stały Bywalec
  • 287 postów
    • Czas online: 10d 13h 43m 55s
    Dołączył: Sun, 15 Apr 12
26
Na medal
  • GG: 2912087
  • Posiadam :Steam
  • Płeć :Mężczyzna

Napisano 27 June 2012 - 11:07

Jak najbardziej, mnie pomogły wszystkie na raz, a kilku moim znajomym tylko czwarty. W ogóle nie grałem w CSa przez jakieś pół roku póki nie ogarnąłem, że CSa najbardziej muli właśnie VSync. Po zrobieniu wszystkich tych punktów + wyłączeniu VSynca śmigało aż miło.

Użytkownik bebek edytował ten post 27 June 2012 - 11:11

  • 0

#4 Pan B.

Pan B.

    Stały bywalec

  • Stały Bywalec
  • 187 postów
    • Czas online: 19d 10h 16m 17s
    Dołączył: Wed, 18 Apr 12
28
Na medal

Napisano 27 June 2012 - 11:22

+ poleciał. Miałem ustawione "użyj ustawienia aplikacji 3D" i zmieniłem na "wymuś wyłączenie". Z 60 stałych fps'ów mam stałe 99.
  • 0

#5 Cannabis !

Cannabis !

    Początkujący

  • Zarejestrowany
  • 2 postów
    • Czas online: 2h 48m 24s
    Dołączył: Wed, 27 Jun 12
0
Obojętny

Napisano 27 June 2012 - 11:50

naprawde pomaga
  • 0

#6 NedERq.

NedERq.

    Pionek

  • Stały Bywalec
  • 786 postów
    • Czas online: 23d 2h 30m 24s
    Dołączył: Sun, 18 Dec 11
37
Znakomity

Napisano 27 June 2012 - 12:43

Ja tam z tym nie mam problemów . Ale napracowałeś się ,sam czy z google ,ale liczą się dobre chęci .
+ leci :)
  • 0
Jeden chciałby być żołnierzem, Drugi chciałby być papieżem, Jeden ładny, drugi brzydki, A ja kocham twoje cycki.

#7 bebek

bebek

    Stały bywalec

  • Autor tematu
  • Stały Bywalec
  • 287 postów
    • Czas online: 10d 13h 43m 55s
    Dołączył: Sun, 15 Apr 12
26
Na medal
  • GG: 2912087
  • Posiadam :Steam
  • Płeć :Mężczyzna

Napisano 27 June 2012 - 14:42

Ze strony wziąłem tylko linki do downloadu i jeden obrazek który zresztą nie jest ich własnością, więc nic nie jest bezczelnie zerżnięte. ;)

Użytkownik bebek edytował ten post 27 June 2012 - 14:42

  • 0

#8 Bmkac

Bmkac

    King Nothing

  • Zasłużony
  • 2253 postów
    • Czas online: 44d 18h 25m 37s
    Dołączył: Tue, 27 Dec 11
359
Idealny

Napisano 27 June 2012 - 16:05

A gdzie moge sie dobrac do synchronizacji pionowej, jesli mam ATI Mobility Radeon HD 4650 oraz Windows 7? Z NVIDIA mozna sie tym zajac, kiedy sie wgra sterowniki, juz mialem okazje sie o tym przekonac. Ale na lap topie mam Radeona niestety i nigdy sie w to nie bawilem. Zainstalowalem nawet Catalyst Pro Control Center, dzieki ktoremu mozna zmienic nieco bardziej zaawansowane ustawienia, ale wciaz nie moge znalezc tego co szukam.
  • 0

#9 bebek

bebek

    Stały bywalec

  • Autor tematu
  • Stały Bywalec
  • 287 postów
    • Czas online: 10d 13h 43m 55s
    Dołączył: Sun, 15 Apr 12
26
Na medal
  • GG: 2912087
  • Posiadam :Steam
  • Płeć :Mężczyzna

Napisano 27 June 2012 - 16:19

Masz po angielsku czy po polsku?

Edit: Otwieram, nie zamykajcie, bo może ktoś będzie miał problemy.

Użytkownik bebek edytował ten post 27 June 2012 - 16:25

  • 0

#10 Bmkac

Bmkac

    King Nothing

  • Zasłużony
  • 2253 postów
    • Czas online: 44d 18h 25m 37s
    Dołączył: Tue, 27 Dec 11
359
Idealny

Napisano 27 June 2012 - 16:34

Po polsku
  • 0

#11 Caapti

Caapti

    Dużo pisze

  • Stały Bywalec
  • 69 postów
    • Czas online: 7d 9h 12s
    Dołączył: Sun, 20 Nov 11
8
Przydatny
  • Posiadam :Nie ustawione
  • Płeć :Mężczyzna

Napisano 27 June 2012 - 16:38

Panel sterowania\Sprzęt i dźwięk <-- tutaj sprobuj wejsc i poszukac Panleu sterowania ATI
  • 0

#12 bebek

bebek

    Stały bywalec

  • Autor tematu
  • Stały Bywalec
  • 287 postów
    • Czas online: 10d 13h 43m 55s
    Dołączył: Sun, 15 Apr 12
26
Na medal
  • GG: 2912087
  • Posiadam :Steam
  • Płeć :Mężczyzna

Napisano 27 June 2012 - 16:40

Dodane info dla kart AMD.
  • 0

#13 Caapti

Caapti

    Dużo pisze

  • Stały Bywalec
  • 69 postów
    • Czas online: 7d 9h 12s
    Dołączył: Sun, 20 Nov 11
8
Przydatny
  • Posiadam :Nie ustawione
  • Płeć :Mężczyzna

Napisano 27 June 2012 - 16:43

Prawym na pulpicie > Catalyst contorl center > grafika (lewy gorny rog)> 3d > wszystkie > znajdz "czekaj na odswiezanie pionowe" > przesun suwak max w lewo.
  • 1

#14 Bmkac

Bmkac

    King Nothing

  • Zasłużony
  • 2253 postów
    • Czas online: 44d 18h 25m 37s
    Dołączył: Tue, 27 Dec 11
359
Idealny

Napisano 28 June 2012 - 11:48

Ok, dzieki wielkie! Okazalo sie, ze najzwyczajniej w swiecie mam wlaczony widok podstawowy. Po zmianie na zaawansowany moglem juz spokojnie wylaczyc odswiezanie pionowe :)
  • 0

#15 KaT

KaT

    Stały Bywalec

  • Stały Bywalec
  • 271 postów
    • Czas online: 11d 22h 17m 33s
    Dołączył: Sun, 17 Jun 12
28
Na medal

Napisano 28 June 2012 - 20:50

Pomaga masz + :D
  • 0
Żeby się pomylić, trzeba być mądrym...


głupi nigdy nie popełni błędu.

#16 BrutaL

BrutaL

    HajT <3

  • Zbanowany
  • 346 postów
  • Dołączył: Fri, 08 Jun 12
22
Na medal
  • Posiadam :Steam
  • Płeć :Mężczyzna

Napisano 02 July 2012 - 00:11

Temat został zamknięty.

Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o zgłoszenie tego postu a wątek
zostanie otwarty ponownie przez administracje.

Wiadomość wygenerowana automatycznie.
  • 0




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


Nie jesteś zalogowany!
x

Nie skorzystasz z wszystkich funkcji strony, a uwierz, że naprawdę warto! Prosimy o szybkie założenie konta.